Komory do mrożenia szokowego

Firmy, które muszą przechowywać produkty czy też materiały w odpowiednich ustaleniach termicznych powinny skorzystać z oferty firm, które w swoim asortymencie posiadają wysokiej klasy urządzenia chłodnicze np tj. kontenery, chłodnie, dojrzewanie wędlin czy także komory szokowe. Warto być świadomym o tym, że są to urządzenia nowoczesne dostosowane do potrzeb klientów reprezentujących różne branże. Warto pamiętać o tym, że są to między innymi urządzenia przenośne, które mogą być ustawione na halach magazynowych, niemniej jednak także na zewnątrz obiektu.

Taki sprzęt chłodniczy umożliwia na przechowywanie w bezpiecznych warunkach temperaturowych surowców produktów czy także półproduktów używanych w głównej mierze w branży spożywczej czy również przetwórczej.
Chłodnie, kontenery oraz komory chłodnicze – na co zwrócić uwagę?
Przede wszystkim trzeba zaznaczyć, że są to specjalistyczne urządzenia chłodnicze, które pozwalają na szybkie schładzanie i przechowywanie produktów w odpowiednio niskich temperaturach. Szczególnym zainteresowaniem cieszą się komory szokowe, które umożliwiają szybkie szokowe mrożenie oraz schładzanie. Warto mieć na uwadze o tym, że takie wydajne mrożenie ogromnej ilości towarów jest możliwe dzięki nowoczesnym technologiom, a więc np wyposażeniu takiej komory w intensywny obieg powietrza, który pozwala szybkie mrożenie, niemniej jednak również chłodzenie towarów. Warto zdawać sobie sprawę także o tym, że są to urządzenia w pełni sprawne, przy tym spełniające wymogi zarówno weterynaryjne jak również sanitarne, które obowiązują w Unii Europejskiej. Co więcej są to komory o wysokiej efektywności, które dostosowane są do potrzeb różnych branż. Warto dodać też o tym, że komory szokowe w wersji przenośnej to rozwiązanie bardzo funkcjonalne oraz praktyczne, ponieważ mogą być przenoszone z jednej zlokalizowania do drugiej w współzależności od naszych potrzeb. Takie komory wykorzystywane są do przechowywania w głównej mierze towarów spożywczych, wędlin, czy też mięs i serów. Jest to zatem rozwiązanie pozwalające na magazynowanie produktów w odpowiednich ustaleniach termicznych.

Sprawdź tutaj: komory szokowe.